BUITEN DE GEBAANDE PADEN 7  - 25/26 NOVEMBER 2018

In deze reis is het uitgangspunt om plekken te bezoeken waar we ons op een diepgaande manier kunnen verbinden met de plek zonder al teveel ruis van massatoerisme. Dit houdt in dat we naast de hoogtepunten zoals Machu Picchu en Titicacameer ook naar krachtplaatsen gaan waar de reguliere reisorganisaties niet komen. Door de rust van deze locaties kunnen we de krachtige energie benutten voor onze eigen processen en meditaties.

Bij de invulling kunnen we putten uit diverse sjamanistische en algemeen spirituele principes.

In deze reis zal dit niet bij voorbaat ingepland worden, maar laat ik het van het moment, de plek en de energie van de groep afhangen wat we gaan gebruiken. Er zal een keus gemaakt worden uit: 4 windstreken, trancereis, geleide visualisatie, opstellingen, energetische healing en traditionele sjamanistische rituelen uit Peru. Dit zijn o.a. Pago a la Tierra (offer aan Moeder Aarde) ; principes van Ukhu Pacha (benedenwereld), Kay Pacha (middenwereld) en Hanaq Pacha (bovenwereld), sessie met San Pedro (cactus, werkt op emotioneel niveau).

In deze reis is de begeleiding in handen van Helma (algemene en sjamanistische begeleiding), Victor of Jesus, beiden gids/sjamaan/cocareader in het Cuscodeel, en in het Titicacadeel van de reis Raul Tomaiylla (sjamaan en San Pedrero). De ervaring leert dat er gedurende de reis wel eens persoonlijke thema’s/processen aangeraakt worden. Mogelijk kunnen de reis en wij als begeleiders hierin dan wat voor je betekenen. Let wel: het wordt geen therapeutische reis!!!

De reis begint op woensdag 7 november met de internationale vlucht Amsterdam /Brussel – Lima. We overnachten in de prettige wijk Miraflores.

Donderdag 8 november: Bezoek aan het complex van Pucllana.

Vrijdag 9 november:. Ochtendvlucht naar Cusco waar we van het vliegveld opgehaald worden door onze eigen bus. In het centrum van Cusco gebruiken we de lunch ergens rond de Plaza de Armas. Vervolgens rijden we naar Urubamba in de Heilige Vallei van de Inka’s.

Zaterdag 10 november: Om er even rustig in te komen en te wennen aan de hoogte, zullen we vandaag een bezoek brengen aan museum Inkarriy, waar de verschillende culturele perioden uit de Andes getoond worden dmv opstellingen met wat achtergrondinformatie. Tot de verbeelding sprekend voor het oog en niet al te belastend voor de hersenen.

Er dichtbij ligt het kleine complex van Urco waar we een meditatie doen om de energie van de reis neer te zetten. Als er nog tijd is, laat ik jullie de gezellige en kleurrijke markt van Urubamba zien.

Zondag 11 november: Bij de Heilige Vallei liggen de Magische Cirkels van Moray; te bijzonder om buiten welke reis dan ook te houden.  Als het niet te druk is zullen we in Moray een trancereis doen op het ritme van de trommel. Daarna zakken we af naar de zoutpannen van Salineras en vandaar wandelen we bergafwaarts naar het dal waar onze bus ons weer oppikt.

Maandag 12 november: Vandaag het tempelcomplex van Pisaq, om te werken met de energie van de Condor, voorouders en leiderschap. In de middag kan je je uitleven op de kleurrijke ‘artesania’ markt van het gelijknamige dorp, waar je mooie kristallen en allerhande textiel kan kopen.

 Dinsdag 13 november: Ollantaytambo  is een vriendelijk, eeuwenoud dorpje waarvan het Incatempelcomplex een zeer vredige energie heeft en de energie van dienstbaarheid draagt. In de middag kunnen we een wandeling door de oude dorpskern maken en een authentiek woning van binnen bekijken. Hiervandaan vertrekken we morgen naar Machu Picchu.

Woensdag 14 november: Machu Picchu blijft vast onderdeel van iedere reis, dus ook deze. Na een vroege treinrit gaan we naar de Watervallen van Mandor  Om deze te bereiken lopen we een stuk langs de Heilige Rivier en het spoor. De watervallen hebben een energetische verbinding met het complex van Machu Picchu en hier zullen een ritueel doen om ons met de energie van het complex te verbinden en een healing sessie voor onze voorouders te doen. In de avond kan je naar de warmwaterbaden net buiten Aguas Calientes gaan.

Donderdag 15 november: Vandaag dan het echte bezoek aan Machu Picchu. Hier zullen we de diverse energetische punten langs gaan die te maken hebben met Ukhu Pacha , Kay Pacha en Hanaq Pacha. In de tweede helft van de middag nemen we de trein terug naar Ollantaytambo en brengt onze bus ons naar Cusco.

Vrijdag 16 november: Vandaag kunnen we genieten van  een  vrije dag om wat bij te komen van de tot nu toe opgedane indrukken. De actievelingen onder ons kunnen deze dag benutten om de Q’oricancha en/of de Kathedraal te bezoeken.

 Zaterdag 17 november: In mijn eerdere reizen bezochten we altijd Q’enqo. Helaas werden in de loop der jaren steeds meer stukjes van het complex voor bezoekers afgesloten. Nu ligt hiernaast Q’enqo  Chico (klein Q’enqo) en in mijn beleving is deze plek zeker zo mooi, maar zeker krachtiger dan Q’enko.  Sacsayhuaman is ook zo’n plek wat niet mag ontbreken, zeker als je voor een eerste keer meegaat.  Het oude Cusco is in de tijd van de Inca’s gebouwd in de vorm van een poema. Deze plek vormt het hoofd van de poema, maar heeft nog een pre-Incadeel wat ook een hele bijzondere energie heeft. 

Zondag 18 november: Een van mijn lievelingsplekken, de watertempel van T’ipon. Deze wordt in de rug beschut door de bergketen van Pachatusan, waarvan de apu een krachtige helende energie heeft.

 Maandag 19 november: Bezoek aan een bijzondere maanplek Quillarumiyoc, een open tempelcomplex met een hele speciale maanwijzer en in de directe omgeving een paar bijzondere grotten waar in oude tijden de voorouders vereerd werden.  Hier besteden we aandacht aan de Volle Maan van morgennacht. Stukje middag vrij om ons voor te bereiden op de reis naar Puno.

Dinsdag 20 november: We reizen van Cusco naar Puno, gelegen aan het Titicacameer. Tijdens deze prachtige rit kan je zien hoe het landschap overgaat van vallei naar hoogvlakte. Onderweg stoppen we bij Raqchi voor een bezoek aan de Tempel van Wiracocha. Lekker lunchbuffet onderweg.

Woensdag 21 november: Bezoek aan schiereilandje Sillustani in het meer van Umayo. Hier staan pre-Inca chullpa’s , torens die bedoeld waren voor inwijdingen en verbinding met de voorouders. Middag vrij. 

Do/Vrij  22/23 november: We zullen anderhalve dag op het meer zijn, met een overnachting op Amantani., het eiland van de Liefde. Hier zal mogelijk ruimte zijn voor een San Pedro ceremonie voor wie hier interesse in heeft. (Onder voorbehoud)

Zaterdag 24 november: Een ander vast onderdeel wat nooit mag ontbreken in mijn reizen is de energetische plek Aramu Muru, welke wordt gezien als een inter-dimensionele poort. Om daar te komen lopen we door de Hayu Marca, de Vallei van de Spirits.

Op de eilanden of Aramu Muru zullen Raul en ik kijken naar wat de  groep nodig heeft om alle opgedane ervaringen ‘rond te maken’ en de reis een mooie afsluiting te geven.

 Zondag 25 november:  Ochtendvlucht naar Lima en in de avond de internationale vlucht naar Amsterdam of Brussel. Aankomst op maandag 26 november.

 

Prijs: € 2108,-.

 

Inclusief: overnachting op basis van 2-persoonskamer + ontbijt, binnenlandse vluchten, trein en bus, Boleto Turistico (passepartout-kaart voor diverse sites in Cusco en Heilige Vallei), 1x toegang Machu Picchu, entrees volgens programma, gidsen.

Exclusief: internationale vlucht, merendeel lunches/diners, consumpties, fooien, San Pedrosessie (optioneel en onder voorbehoud), persoonlijke uitgaven. Extra voor eenpersoonskamer.

 

* Optie voor verlenging van de reis: 3 dagen Colca Vallei, eindigend in Arequipa.

Zondag 25 november: I.p.v. vanuit Juliaca naar Lima te vliegen, maak je een prachtige bustocht naar de Colca Vallei. In de middag kan je genieten van de openlucht warmwaterbaden in Chivay.

Maandag 26 november: In de ochtend prachtige rit naar Cruz del Condor waar je 95% zeker condors te zien krijgt. Lunch in Chivay en daarna tocht naar Arequipa waar je eind van de middag aankomt.

Dinsdag 27 november: Dag vrij om Arequipa te verkennen of wat uit te rusten.

Woensdag 28 november: Ochtend om uit te slapen en nog even te genieten van het fijne hotel. Vroege middagvlucht naar Lima en avondvlucht naar Nederland / Belgie (aankomst donderdag 29 november).

Meerprijs € 290,- (= praktisch kostprijs).

NB voor deze optie wordt enige zelfstandigheid gevraagd, aangezien ik alleen met dit deel mee kan als hier voldoende deelnemers voor kiezen.  Dit deel wordt uitgevoerd door een topreisorganisatie waar ik al 15 jaar mee samenwerk. Kwaliteit gegarandeerd.