Buiten de gebaande paden  8 - 26/27 oktober 2017

In deze reis is het uitgangspunt om plekken te bezoeken waar we ons op een diepgaande manier kunnen verbinden met deze plek zonder al teveel ruis van massatoerisme. Dit houdt in dat we naast de hoogtepunten zoals Machu Picchu en Titicacameer ook naar krachtplaatsen gaan waar de reguliere reisorganisaties niet komen. Door de rust van deze locaties kunnen we de krachtige energie benutten voor onze eigen processen en meditaties. Bij de invulling kunnen we putten uit diverse sjamanistische en algemeen spirituele principes.

In deze reis zal dit niet bij voorbaat ingepland worden, maar laat ik het van de plek, het moment en de energie van de groep afhangen wat we gaan gebruiken. Er zal een keus gemaakt worden uit: 4 windstreken, trancereis, geleide visualisatie, opstellingen, energetische healing en traditionele sjamanistische rituelen uit Peru. Dit zijn o.a. Pago a la Tierra (offer aan Moeder Aarde) ; principes van Ukhu Pacha (benedenwereld), Kay Pacha (middenwereld) en Hanaq Pacha (bovenwereld), sessie met San Pedro (cactus, werkt op emotioneel niveau).

In deze reis is de begeleiding in handen van Helma (algemene en sjamanistische begeleiding), Victor of Jesus, beiden gids/sjamaan/cocareader in het Cuscodeel, en in het Titicacadeel van de reis Raul Tomaylla (sjamaan en San Pedrero). De ervaring leert dat er gedurende de reis wel eens persoonlijke thema's/processen aangeraakt worden. Mogelijk kunnen de reis en wij als begeleiders hierin dan wat voor je betekenen. Let wel: het wordt geen therapeutische reis!!! 

De reis begint op zondag 8 oktober met de internationale vlucht Amsterdam /Brussel - Lima. We overnachten in de prettige wijk Miraflores. 

Ma 9 oktober: Om aan het tijdverschil te wennen en te 'landen' blijven we vandaag in Lima en brengen we een bezoek aan het complex van Pucllana.

Di 10 oktober: Ochtendvlucht naar Cusco waar we van het vliegveld opgehaald worden door onze eigen bus. In het centrum van Cusco gebruiken we de lunch ergens rond de Plaza de Armas. Vervolgens rijden we naar Urubamba in de Heilige Vallei van de Inka's.

Wo 11 oktober: Om er even rustig in te komen en te wennen aan de hoogte, zullen we vandaag een bezoek brengen aan museum Inkarriy, waar de verschillende culturele perioden uit de Andes getoond worden dmv opstellingen met wat achtergrondinformatie. Tot de verbeelding sprekend voor het oog en niet al te belastend voor de hersenen. Er dichtbij ligt het kleine complex van Urco waar we een meditatie doen om de energie van de reis neer te zetten. Als er nog tijd is, laat ik jullie de gezellige en kleurrijke markt van Urubamba zien. 

Do 12 oktober: Bij de Heilige Vallei liggen de Magische Cirkels van Moray; te bijzonder om buiten welke reis dan ook te houden. Als het niet te druk is zullen we in Moray een trancereis doen op het ritme van de trommel. Daarna zakken we af naar de zoutpannen van Salineras en vandaar wandelen we bergafwaarts naar het dal waar onze bus ons weer oppikt. 

Vrij 13 oktober: Vandaag gaan we naar het tempelcomplex van Pisaq, om te werken met de energie van de Condor, voorouders en leiderschap. In de middag kan je je uitleven op de kleurrijke ‘artesania’ markt van het gelijknamige dorp, waar je mooie kristallen en allerhande textiel kan kopen.

Za 14 oktober: Ollantaytambo is een vriendelijk, eeuwenoud dorpje waarvan het Incatempelcomplex een zeer vredige energie heeft en de energie van dienstbaarheid draagt. In de middag kunnen we een wandeling door de oude dorpskern maken en een authentiek woning van binnen bekijken. Hiervandaan vertrekken we morgen naar Machu Picchu. 

Zo 15 oktober: Machu Picchu blijft vast onderdeel van iedere reis, dus ook deze. Na een vroege treinrit gaan we naar de Watervallen van Mandor.  Om deze te bereiken lopen we een stuk langs de Heilige Rivier en het spoor. De watervallen hebben een energetische verbinding met het complex van Machu Picchu en hier zullen we een ritueel doen om ons met de energie van het complex te verbinden en een healing sessie voor onze voorouders te doen.  

Ma 16 oktober: Vandaag dan het echte bezoek aan Machu Picchu. Hier zullen we de diverse energetische punten langs gaan die te maken hebben met Ukhu Pacha , Kay Pacha en Hanaq Pacha. In de tweede helft van de middag nemen we de trein terug naar Ollantaytambo en brengt onze bus ons naar Cusco. 

Di 17 oktober: Vandaag kunnen we genieten van een vrije dag om wat bij te komen van de tot nu toe opgedane indrukken. De actievelingen onder ons kunnen deze dag benutten om de Q'oricancha en/of de Kathedraal te bezoeken. 

Wo 18 oktober: In mijn eerdere reizen bezochten we altijd Q’enqo. Helaas werden in de loop der jaren steeds meer stukjes van het complex voor bezoekers afgesloten. Nu ligt hiernaast Q’enqoChico (klein Q’enqo) en in mijn beleving is deze plek zeker zo mooi, maar zeker krachtiger dan Q’enko.  

Sacsayhuaman is ook zo’n plek wat niet mag ontbreken, zeker als je voor een eerste keer meegaat.  Het oude Cusco is in de tijd van de Inca’s gebouwd in de vorm van een poema. Deze plek vormt het hoofd van de poema, maar heeft nog een pre-Incadeel wat ook een hele bijzondere energie heeft. 

Do 19 oktober: Een van mijn lievelingsplekken is de watertempel van T'ipon. Deze wordt in de rug beschut door de bergketen van Pachatusan, waarvan de apu (spirit van de berg) een krachtige helende energie heeft.

 Vrij 20 oktober: Bezoek aan een bijzondere maanplek Quillarumiyoc, een open tempelcomplex met een hele speciale maanwijzer en in de directe omgeving een paar bijzondere grotten waar in oude tijden de voorouders vereerd werden. (Tweede deel van de) middag is vrij om ons voor te bereiden op de reis naar Puno. 

Za 21 oktober: We reizen van Cusco naar Puno, gelegen aan het Titicacameer. Tijdens deze prachtige rit kan je zien hoe het landschap overgaat van weelderige vallei naar hoogvlakte. Onderweg stoppen we bij Raqchi voor een bezoek aan de Tempel van Wiracocha. Lekker lunchbuffet onderweg. 

Zo 22 oktober: Het schiereilandje Sillustani ligt in het meer van Umayo. Hier staan pre-Inca chullpa's, torens die bedoeld waren voor inwijdingen en verbinding met de voorouders. Ervaring leert dat mensen hier bijna niet meer weg willen vanwege de prachtige energie van het meer. Middag vrij in Puno.  

Ma/di 23-24 oktober: We zullen anderhalve dag op het meer zijn, met een overnachting op het eiland Amantani, het eiland van de liefde. Hier zal ruimte zijn voor een San Pedro ceremonie. In overleg met de groep kunnen we op de terugvaart naar Puno beslissen of we een tussenstop maken op het eiland Taquile.

Wo 25 oktober: Een ander vast onderdeel wat nooit mag ontbreken in mijn reizen is de energetische plek Aramu Muru, welke wordt gezien als een inter-dimensionele poort. Om daar te komen lopen we door Hayu Marca, de Vallei van de Spirits. 

Op de eilanden of Aramu Muru zullen Raul en ik bekijken wat de groep nodig heeft om alle opgedane ervaringen 'rond te maken' en de reis een mooie afsluiting te geven. 

Do 26 oktober: Ochtendvlucht naar Lima en in de avond de internationale vlucht naar Amsterdam of Brussel. Aankomst op vrijdag 27 oktober. 

 

Prijs: € 2085,- euro. 

Inclusief: hotels op basis van 2-persoonskamer + ontbijt, binnenlandse vluchten, treinretour naar Aguas Calientes, Boleto Turistico (passepartoutkaart voor diverse sites in Cusco en Heilige Vallei), 1x toegang Machu Picchu + bus naar complex, bus naar Puno, entrees volgens programma, gidsen. 

Exclusief: internationale vlucht, lunches/diners, consumpties, San Pedrosessie (optioneel), fooien, persoonlijke uitgaven. 

************

**Optie voor verlenging van de reis: 3 dagen Colca Vallei, eindigend in Arequipa.

Do 26 oktober: I.p.v. vanuit Juliaca naar Lima te vliegen op 10 maart, geniet je van een schitterende bustocht naar de Colca Vallei. In de middag kan je genieten van openlucht warmwaterbaden.

Vrij 27 oktober: In de vroege ochtend rijd door de Vallei naar Cruz del Condor waar je 95% kans hebt om condors in alle vrijheid door de Canyon te zien zweven. Na een lunch in Chivay wordt je naar Arequipa gereden, waar je eind van de middag aankomt.

Za 28 oktober: Dag vrij om wat in het koloniale centrum rond te kijken en het Santa Catalinaklooster en/of het museum met mummie Juanita te bezoeken.

Zo 29 oktober: Je vliegt in de vroege middag van Arequipa naar Lima en in de avond is de vlucht naar Amsterdam. Aankomst maandag 30 oktober. Meerprijs € 280. (= zo goed als kostprijs) 

 

 

NB. Er wordt mij vaak gevraagd naar de mogelijkheid om een ayahuasca-sessie bij te wonen. In het verleden heb ik dit regelmatig aangeboden. Echter, het is helaas steeds moeilijker om daar een geschikte en veilige plek voor te vinden en wat belangrijker is: een ervaren begeleider met hart voor zijn/haar taak en natuurlijk ayahuasca van goede kwaliteit. Alle drie (plek, sjamaan, en goede ayahuasca) en met name als combi, is steeds moeilijker te vinden. Dus vind ik het niet meer verantwoord dit aan te bieden. Een San Pedro sessie wordt altijd overdag (meestal middag) gedaan en bij voorkeur in de natuur. Voor een San Pedro- of huachuma-sessie is ruimte in het Titicacadeel van de reis. Overigens is het ook mogelijk om een week langer te blijven als je nog meer wil zien, bijvoorbeeld stukje Bolivia, Vallei van de Condors/Arequipa, Nazcalijnen. Ik kan met je meedenken en helpen met reserveringen. 

 

 

NB. Er wordt mij vaak gevraagd naar de mogelijkheid om een ayahuasca-sessie bij te wonen. In het verleden heb ik dit regelmatig aangeboden. Echter, het is helaas steeds moeilijker om daar een geschikte en veilige plek voor te vinden en wat belangrijker is: een ervaren begeleider met hart voor zijn/haar taak en natuurlijk ayahuasca van goede kwaliteit. Alle drie (plek, sjamaan, en goede ayahuasca) en met name als combi, is steeds moeilijker te vinden. Dus vind ik het niet meer verantwoord dit aan te bieden. Een San Pedro sessie wordt altijd overdag (meestal middag) gedaan en bij voorkeur in de natuur. Voor een San Pedro- of huachuma-sessie is ruimte in het Titicacadeel van de reis. Overigens is het ook mogelijk om een week langer te blijven als je nog meer wil zien, bijvoorbeeld stukje Bolivia, Vallei van de Condors/Arequipa, Nazcalijnen. Ik kan met je meedenken en helpen met reserveringen.