Qoya is quechua voor koningin/priesteres en staat voor aards en spiritueel vrouwelijk leiderschap. T'ika betekent bloem en staat voor organische groei, schoonheid, natuur. 

 

Helma Derksen

Helma is gediplomeerd astroloog en kunstschilder en heeft les gegeven in astrologie en mandalatekenen. De studie ('96-'99) aan de School voor Sjamanisme is erg belangrijk voor haar geweest niet alleen voor het leren van sjamanistische vaardigheden, maar vooral voor wat het haar gegeven heeft in persoonlijke ontwikkeling. Er zit namelijk altijd een mens achter de sjamaan die alleen kan helen in een ander wat hij/zij in zichzelf geheeld heeft.  

Jarenlang heeft zij onder de vlag van de School workshops/despacho's 'Ontmoet Pachamama' gegeven op het Eigentijds Festival in Vierhouten. De rode draad in haar leven is het verwerven van een totaal inzicht (intuïtief & intellectueel) in hoe wij onze eigen werkelijkheid creëren en hoe wij kunnen werken met de kracht van symbolen, rituelen en Meesterplanten. Na een aantal reizen, zeer verschillend van aard (groepsreis, expeditie, alleen) is Peru "onder haar huid gekropen". Helma heeft het land, de mensen en een aantal interessante teachers/sjamanen leren kennen waar zij inmiddels mee samenwerkt. Vanaf 2003 woonde Helma tot wel 9 maanden per jaar in Peru. Een droom die nog op vervulling wacht is de aankoop van een stukje grond en de bouw van een eigen sjamanistisch centrum, waarschijnlijk in Spanje. 

Helma organiseert en begeleidt spirituele en sjamanistische reizen in Peru om anderen de gelegenheid te geven hun eigen ervaringen in dit prachtige land op te doen. De nadruk zal daarbij liggen op spirituele beleving op een aardse en aardende manier.

Helma's eigenschappen: nuchter, invoelend, gevoel voor humor, praktisch. 


Ik wil je laten weten dat jij de meest complete en beste spirituele reisbegeleiding ooit voor mij bent geweest. Je had zakelijk en praktisch alles op orde, maar ook de spirituele begeleidingskant helemaal in de vingers. Een groot compliment daarvoor!!!
— Yvonne L. 2013

Wat feitjes over helma

  • Werkt graag met symboliek, dromen, visualisatie en rituelen.
  • Houdt van karaktervolle hotelletjes waar aardige mensen werken. 
  • Heeft een cursus quechua gedaan in Cusco.
  • Wordt door Peruaanse vrienden Ch'askanawi (steroogje in quechua) genoemd.
  • Kent de beste plekken voor goede cappuccino en lekker eten.
  • Werkt met medicijnplanten ayahuasca en huachuma /San Pedro.